הסדרי פשרה / הליך 19א
בטרם נכנס אדם להליך פשיטת רגל, רצוי שישקול אפשרות של משא ומתן עם כלל הנושים לצורך מחיקת החובות בהסדרי פשרה ובתשלומים מופחתים. הליך 19א הינו הליך המוסדר בחוק לסיום החובות בהסדר פשרה עם הנושים.
את הבקשה לפתיחת ההליך יש להגיש בבית משפט המחוזי ובצירוף שאלון ואסמכתאות בדבר יכולתו הכלכלית של החייב ונכסיו וכן בצירוף תצהיר מטעם החייב הכולל בין היתר את הצעתו להסדר החוב.
במסגרת ההליך ממנה בית המשפט נאמן זמני. כבר בתחילת ההליך יידרש החייב על ידי כונס הנכסים הרשמי להפקיד דמי רצינות בסכום גבוה יחסית (יכול להגיע לכ-20,000 ₪) סכום אשר יועבר לידי הנאמן.
בנוסף ייקבעו לחייב תשלומים חודשיים על חשבון החוב עד להכרעה בבקשתו. הנאמן ייזמן את כלל הנושים לאסיפות נושים לצורך קבלת עמדתם להצעת החייב ובסופו של יום מי שמכריע אם לקבל את הצעת ההסדר הוא בית המשפט.
בית המשפט יאשר הצעה להסדר נושים לפי ס' 19א רק כאשר סבור כי החייב יעמוד בתשלומים המהווים לכל הפחות 30% מסך כל החובות.
אחד התנאים הנוספים לאישור הסדר פשרה ע"י בית משפט הוא, שרוב הנושים מסכימים להצעה (51% מהנושים שנתנו תגובתם להצעה) וכי הנושים שמסכימים להצעה מהווים 75% מכלל החובות. מומלץ לפנות לייצוג משפטי.
חשוב לדעת: במידה והצעת הפשרה לא אושרה על ידי בית המשפט, החייב לא יקבל חזרה את "דמי רצינות ששילם" (הסכום שהפקיד בתחילת ההליך) וסכום זה ימומש לטובת הנושים.

פנו אלינו עוד היום
אנחנו מזמינים אתכם לפנות למשרדנו עוד היום לקבלת מידע נוסף. ניתן לפנות אלינו בטלפון או דרך טופס צור קשר באתר שלנו, אנחנו נשמח לעמוד לרשותכם בכל עת.