להתאמת הליך של מחיקת חובות/צו הפטר חייגו אלינו: 072-395-5180

הליך פשיטת רגל – סקירה כללית

//הליך פשיטת רגל – סקירה כללית
הליך פשיטת רגל – סקירה כללית 2019-05-10T14:34:27+02:00

הליך פשיטת רגל – סקירה כללית

הליך פשיטת רגל אינו מפחיד כמו שהוא נשמע  ובנסיבות מסוימות צפוי להוות את הדרך המהירה והיעילה ביותר למחיקת החובות כולם.

חשוב להבהיר שבמסגרת הליך זה, פעמים רבות מצליחים להגיע להסדר עם הנושים טרם הכרזת החייב כפושט רגל ופעמים אף טרם פתיחת ההליך.

בתחילת הליך פשיטת הרגל הידוע בשמו גם כהליך חדלות פירעון, בית המשפט ממנה מנהל מיוחד שהינו עו"ד אובייקטיבי המשמש כנאמן בית משפט.

במסגרת הבקשה למתן צו כינוס (בקשת חייב להתחיל בהליך חדלות פירעון) מציג החייב את כל הכנסותיו הוצאותיו ונכסיו ובהתאמה נקבעים לחייב תשלומים חודשיים אותם יתחיל לשלם לצורך פירעון חובותיו.

כאשר ניתן צו כינוס ומאושר ע"י בית המשפט משמעו של דבר הוא כי נכסי החייב שהינם ברי מימוש מועברים לשליטת המנהל המיוחד לצורך גביית החובות. מנגד, על כל הנושים להגיש תביעת חוב בתוך שישה חודשים מיום מתן צו הכינוס כאשר הנאמן בודק את תביעות החוב ומכריע בהן.

מטרתו הסופית של ההליך הינה קבלת צו הפטר שמשמעותו מחיקת החובות ויציאה לדרך חדשה.

החל מספטמבר 2013 נכנסה רפורמה חדשה בהליך פשיטת הרגל (עליה לא נרחיב כעת). תכלית הרפורמה כאמור הינה לייעל את ההליך ולקדם את אינטרס החייבים המעוניינים להסדיר את חובותיהם במסגרת ההליך.

ברפורמה נקבע לוח זמנים מפורט התוחם את ההליך וכך מאפשר לחייב לצפות מתי עשוי להשתחרר מחובותיו. במסגרת לוח הזמנים הנ"ל על בית המשפט לקבוע דיון  בעניין הכרזת החייב כעל פושט רגל בתוך כ- 18 חודש מתחילת ההליך ופעמים רבות באותו הדיון ייסגר הסדר פשרה בין הצדדים וכך יוכל החייב לקבל צו הפטר או הפטר מותנה כבר במעמד הדיון הראשון ובנסיבות מסוימות אף מבלי שיוכרז כפושט רגל.

יודגש כי לא תמיד זה המצב שכן יש לבחון כל מקרה ונסיבותיו, שכן אם לדוגמא במסגרת ההליך  יוכח כי החובות נוצרו בחוסר תום לב של החייב, או כי החייב יצר חובות חדשים במסגרת ההליך, בית המשפט עלול לבטל את ההליך וכך יוחזר החייב להליכי הוצאה לפועל.

אחת המטרות העיקריות של בית המשפט בדונו בפשיטת רגל הינה, לאפשר לחייב אשר נקלע לחובות בתום לב לשקם את חייו בחזרה למסלול חיים נורמטיבי. צו ההפטר משקף מטרה זו ומעניק לחייו הזדמנות לצאת מחובותיו ולפתוח דף חדש בחייו.

כתנאי למן הפטר יבחן בית המשפט האם מדובר בחובות שנוצרו בתום לב וכך למשל אם יתברר כי החוב נוצר במרמה, לחייב לא תהיה זכאות לקבל את צו ההפטר המיוחל ראה ס' 69(א)(2) לפקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש] תש"ם-1980 . בעניין זה יש לציין כי על מנת לקבוע שהחוב נוצר במרמה יש להוכיח זאת בראיות ועובדות אשר יוצגו בבית המשפט. ראה ע"א ת"א 39442-10-12 פנינסולה פיננסים בע"מ נ' דרור סדן וכן ראה פש"ר 2194-46 בנק לאומי נ' זיידמן משה.

עוד יובא כי בית המשפט קבע מספר חובות אשר לא ניתן לקבל עליהם צו הפטר וביניהם: חוב מזונות.

בבואו של בית המשפט לפסוק בעניין פשיטת רגל, אין הוא אמור לבחון את הפסדו של נושה כזה או אחר אלה, עליו להתחשב בכל שחקני ההליך ולאזן בין האינטרסים השונים, וזאת לאחר שישקול את הדרכים החיוניות העומדות בפניו לרבות לסלול דרך לחלץ את החייב מהימשכות מיותרת של הליך פשיטת הרגל ובעיקר להציל את בית מגוריו.

חשוב להבהיר כי מאמר זה אינו תחליף ו/או יעוץ משפטי

אם אתה מייחל לחרות כלכלית ולסיום החובות, הנך מוזמן להגיע לפגישת ייעוץ במשרד עו"ד שחר & שחר ולבדוק התאמתך להליך פשיטת רגל ו/או להליך אחר אשר נכון יותר עבורך.

עורך דין פשיטת רגל בירושלים הקטגוריה המורחבת – לחצו כאן

פנו אלינו עוד היום

אנחנו מזמינים אתכם לפנות למשרדנו עוד היום לקבלת מידע נוסף. ניתן לפנות אלינו בטלפון או דרך טופס צור קשר באתר שלנו, אנחנו נשמח לעמוד לרשותכם בכל עת.

חייגו אלינו: 052-5007708, או השאירו פרטים בטופס!

Call Now Button
יצירת קשר
close slider

השאירו פרטיכם בטופס המצורף, ונחזור אליכם בהקדם!

× ליצירת קשר עם עו"ד יצחק