להתאמת הליך של מחיקת חובות/צו הפטר חייגו אלינו: 072-395-5180

ריביות והצמדה בהוצאה לפועל

ריביות והצמדה בהוצאה לפועל 2018-09-03T14:28:32+03:00

ריביות והצמדה בהוצאה לפועל

אם קיים נגדך תיק הוצאה לפועל ובפרט אם הנך משלם תשלומים חודשיים להוצאה לפועל במסגרת צו תשלומים או איחוד תיקים,  חשוב שתקרא את המאמר הבא!!

תיק הוצאה לפועל נפתח באחת מהאפשרויות הבאות:

  1. פסק דין כספי שלא בוצע.
  2. תביעה בסכום קצוב.
  3. תביעה שטרית עקב שיק שחזר ו/או שטר ביטחון/ערבות.

ריבית והצמדה לפי חוק פסיקת ריבית והצמדה:

בתיק שנפתח בהוצאה לפועל עקב פסק דין שלא בוצע החוב יחל לשאת הפרשי הצמדה וריבית וכן ריבית צמודה מהיום בו נקבע שעל הנתבע לשלם ואילו בתביעה לסכום קצוב או תביעה לביצוע שטר בהוצאה לפועל החוב יחל לשאת בהצמדה וריבית מהיום בו חלף המועד להגשת התנגדות ועד לתשלום בפועל.

אם לא נקבע אחרת בפסק הדין ו/או בהסכם מכוחו נפתח תיק בהוצאה לפועל, החוב יישא הפרשי הצמדה וריבית וכן ריבית צמודה בהתאם לחוק פסיקת ריבית והצמדה תשכ"א – 1961 (לצפייה בחוק – לחצו כאן >>> ) ויקבעו בשיעורים ובדרך חישוב שקבע שר האוצר, בהתייעצות עם שר המשפטים עם נגיד בנק ישראל ובאישור ועדת הכספים של הכנסת, אלא אם כן קבעה הרשות השיפוטית שיעור נמוך יותר. נכון ליום כתיבת מאמר זה (יולי 2018) הריבית כאמור המכונה "ריבית רגילה" עומדת על 2.1%.

ריבית פיגורים בהוצאה לפועל:

בנוסף לריבית וההצמדה כמפורט לעיל המחושבות בכל מקרה וללא קשר להוצאה לפועל, חוב אשר נפתח בגינו תיק הוצאה לפועל יישא גם ריבית פיגורים.

ריבית הפיגורים בהוצאה לפועל הינה ריבית עונשית שנקבעה כמעין סאנקציה על החייב במטרה ללחוץ אותו לשלם את החוב מהר ככל הניתן ולא להירדם על המשמר. ריבית הפיגורים גבוהה משמעותית  מריבית רגילה ונכון להיום (יולי 2018) עומדת על 7.5%!!

במצב דברים זה עלול החייב למצוא עצמו משלם תשלומים חודשיים בהוצאה לפועל ומנגד החוב רק הולך וטופח ולהלן דוגמא:

לפני מס' חודשים הגיעה אל משרדנו אישה שלפני כ- 9 שנים נקלעה לחובות בגינם נפתחו תיקי הוצאה לפועל. גובה החובות בקרן עמד לפני כ- 9 שנים על סך של 160,000 ₪. במסגרת צו תשלומים שנקבע בהליך איחוד תיקים שילמה אותה אישה במשך 8 שנים 250 ₪ לחודש ובשנה האחרונה (השנה התשיעית) הוגדלו התשלומים החודשיים ל- 1,000 ₪ אותם שילמה משך כשנה תמימה. בנוסף, במסגרת ההליך עוקלה לה קופת חיסכון בבנק על סך של כ- 60,000 ₪ ומומשה לטובת הזוכים באמצעות ההוצאה לפועל. חרף התשלומים הרבים לטובת החובות במשך תקופה כה ארוכה, כיום עומד החוב על למעלה מ- 450,000 ₪!! כלומר, למרות ששילמה תשלומים חודשיים במשך שנים ארוכות ולמרות שיחד עם קופת החיסכון שעוקלה יוצא ששילמה קרוב ל- 100,000 ₪ על חשבון החובות, התשלומים כאמור לא מנעו מהחוב מלטפוח למימדי ענק עקב הפרשי הצמדה וריבית, ריבית צמודה וריביות פיגורים.

חייב יקר בפניך מספר דרכים להפחית את הריביות בחוב:

  1. הגשת התנגדות: אם בפניך טענות לגופו של עניין כנגד החוב, באפשרותך להגיש התנגדות וזו עוברת באופן אוטומטי להכרעת בית המשפט. מיום הגשת ההתנגדות פוסקת הריבית לטפוח בהוצאה לפועל וזאת עד להכרעת בית המשפט.
  2. הפחתה בהסכמת הנושה: באפשרותך להסכים עם הזוכה בתיק על ריבית מופחתת ולהגיש הסכמה זו ליישום הרשם בתיק ההוצאה לפועל.
  3. מטעמים מיוחדים שיירשמו: באפשרותך לפנות לרשם ההוצאה לפועל בבקשה להפחתת ריביות מטעמים מיוחדים שיירשמו כגון אם הזוכה פתח את התיק/לא פעל בתיק בחוסר תום לב בחלוף שנים ארוכות.
  4. צו הפטר בחוק ההוצאה לפועל לפי תיקון 57 לחוק: אם הוכרזת כחייב מוגבל באמצעים והנך משלם תשלומים חודשיים במסגרת איחוד תיקים או צו תשלומים בהוצאה לפועל, ייתכן שהנך זכאי לקבל צו הפטר בהוצאה לפועל שיביא למחיקה סופית של חובך. לפירוט בנושא זה קרא את המאמר הבא: https://blog.lawguide.co.il/showarticle.asp?a=23219

מאמר זה אינו תחליף לייעוץ משפטי ורצוי לפנות לייעוץ עורך דין העוסק בתחום ההוצאה לפועל.

משרד עורכי דין שחר & שחר בעל ניסיון רב ומוניטין בתחום ההוצאה לפועל ומטרתו להתאים לחייב את ההליך המהיר והיעיל ביותר עבורו למחיקה מלאה של החובות.

אמי שחר עו"ד

משרד עורכי דין שחר & שחר

 

 

פנו אלינו עוד היום

אנחנו מזמינים אתכם לפנות למשרדנו עוד היום לקבלת מידע נוסף. ניתן לפנות אלינו בטלפון או דרך טופס צור קשר באתר שלנו, אנחנו נשמח לעמוד לרשותכם בכל עת.

חייגו אלינו: 052-5007708, או השאירו פרטים בטופס!

Call Now Button
יצירת קשר
close slider

השאירו פרטיכם בטופס המצורף, ונחזור אליכם בהקדם!

× ליצירת קשר עם עו"ד יצחק